Wc-papier, plastic en paraplu's: vrijwilligers ruimen strand op tijdens Clean Beach Cup

© Eneco Clean Beach Cup
DEN HAAG - 'Papiertjes, plastic, wc-papier en paraplu's. Je komt de gekste dingen tegen op het strand.' Daarom is het tijd om het strand een beetje te helpen. Aanstaande zondag start op het strand van Scheveningen een grote schoonmaakactie. 'Mensen laten alles achter op het strand', vertelt Maica Levenbach van de Surf’s Cool op Scheveningen in Bob Staat Op. Jaarlijks wordt er daarom de Clean Beach Cup georganiseerd.
Clean Beach Cup is een initiatief van Eneco en de gemeente Den Haag. 'Het is een initiatief om awareness te creëren en met elkaar het strand op te ruimen', vertelt Maica. Scheveningen is ruim 1 van de 25 stranden in Nederland en België waar mensen het strand schoonmaken.
'Het strand en de zee zijn een belangrijk onderdeel van Nederland en onze natuur, het schoonhouden daarvan is belangrijk voor de vogels, vissen, maar ook voor onszelf', aldus Maica.

Prijzen

De actie is voor de veertiende keer. En vraagt aandacht voor het plasticprobleem in de zeeën en op de stranden. In 2022 hielpen 210 vrijwilligers mee het strand schoon te maken. Samen ruimden zij 473 kilo vuil op.
Er zijn meerdere prijzen te winnen voor de deelnemers van deze actie. 'Voor diegene die het meeste ophaalt zijn er zelfs kleine tripjes te winnen.'

Te veel afval

Het is van tevoren niet nodig om je in te schrijven. Heb je zondag zin om mee te helpen, dan kan je naar het strand van Scheveningen komen. Er zijn meerdere locaties, de hoofdlocatie bevindt zich op de Pier van Scheveningen. Je kan alleen of met een groepje aan de slag. 'Er is te veel afval op straat, op het strand en in de zee, dat moet gewoon opgeruimd worden', aldus Maica Levenbach.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!