Kunstlicht met cabaretier Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg
Thijs van de Meeberg
DEN HAAG - In 2015 won cabaretier Thijs van de Meeberg (1988) alle prijzen bij het Leids Cabaret Festival. De jury roemde zijn improvisatievermogen en de interactie met de zaal. De pers prijst zijn onverwachte en verrassende wendingen. Nu toert met zijn derde avondvullende voorstelling 'Meer dan mogelijk' door het hele land.
In zijn voorstellingen reflecteert Thijs met zelfspot op zijn eigen leven, stapelt ogenschijnlijke simpele dilemma's tot ze van wereldformaat zijn en aan het eind ontspoort het gegarandeerd. Door zijn open en oprechte voorkomen heeft de Brabantse Thijs de sympathie en vertrouwen van het publiek. Zijn debuutprogramma speelde zich af in een isoleercel, waar Thijs zichzelf afvraagt hoe je in het leven aan zelfvertrouwen komt.
In zijn tweede voorstelling zocht Thijs, in pyjama, naar een manier om met zijn innerlijke paling te leven. Allebei de voorstellingen werden uitgezonden door de NPO.

Un, Dos, Stress

Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) en Thijs vormen samen, naast hun solocarrières, cabaretformatie Un, Dos, Stress. Zij maken chaotische en anarchistische voorstellingen die bestaan uit scènes vol lompe en onaangepaste personages die reageren vanuit de onderbuik. Aan de laatste editie werkte ook Marco Lopes mee.
Woensdag 29 maart speelt Thijs van de Meeberg zijn nieuwe voorstelling dichter bij huis; dan staat Thijs met zijn voorstelling `Meer dan mogelijk` in theater Diligentia.
Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur word je in Kunstlicht door Thom Ferwerda bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van kunst en cultuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!