Zeer korte verhalen en poëzie in Het Woordenrijk

Zeer korte verhalen en poëzie in Het Woordenrijk
Zeer korte verhalen en poëzie in Het Woordenrijk
DEN HAAG - Het Woordenrijk ontvangt deze zondag dichter Edith de Gilde en korte-verhalen-schrijvers Kristel Snellen en Anderkaffer Schrijft. Het poëzieprogramma is zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
De term zkv hoort bij schrijver A.L. Snijders uit de Achterhoek – hij schreef geen korte verhalen, maar zeer korte verhalen – een gebeurtenis, anekdote, schets, gedachte in een notendop – meestal passend op één bladzijde. Daarvoor moet je scherp formuleren, er is geen ruimte voor zijpaden of uitwijdingen. Snijders is niet meer, maar in Den Haag hebben we ook van deze korte baan-schrijvers. Kristel Snellen en Anderkaffer Schrijft zijn in de studio om enkele zeer korte verhalen te laten horen. Tevens te gast is dichter Edith de Gilde die zowel eigen poëzie als andermans gedichten zal laten horen. Daarnaast hoor je de literaire agenda en toffe muziek.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!