Beste idee voor een toegankelijker Den Haag maakt kans op prijs: 'Valt genoeg te verbeteren'

© Danny Nee (Unsplash)
DEN HAAG - Heb jij een goed idee om Den Haag toegankelijker te maken? Dan kan je je idee indienen voor de Onbeperkt070-prijs. De winnaar krijgt een geldprijs zodat je jouw idee ook echt kan waarmaken.
Voor de zesde keer organiseert stichting Voorall deze wedstrijd. Haagse inwoners kunnen ideeën indienen voor het toegankelijker maken van je eigen buurt of ideeën om mensen met een en zonder beperking samen te brengen.
Vorig jaar won Carmen van Haren met haar idee Katarat. Dat is een muziekclub voor kinderen met en zonder beperking. 'Zo ontstond er contact tussen kinderen met en zonder beperking. Daar komt een langdurige vriendschap uit en worden beperkingen normaal', zegt Kim Hameete van Voorall in Bob Staat Op.

'Valt genoeg te verbeteren'

En dat is precies de bedoeling van de Onbeperkt070-prijs. 'Hagenaars met een beperking willen op dezelfde wijze meedoen in de stad als ieder ander. Om gelijkwaardig mee te kúnnen doen, is een toegankelijke en inclusieve stad nodig.'
Want dat is nu nog niet altijd het geval, zegt Kim. Denk bijvoorbeeld aan de tram pakken of naar het museum gaan, dat is soms voor mensen met een beperking niet mogelijk. 'Er valt genoeg te verbeteren.'
Meedoen? Vanaf deze week kan jij jouw idee indienen voor de Onbeperkt070-prijs. Mail je idee voor 18 mei naar onbeperkt070@voorall.nl. Meer informatie vind je op de site van Onbeperkt070.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!