Cosmo wint muziekwedstrijd Talent Event: 'Lekkere harde gitaarmuziek om op te beuken'

© Henriette Guest
DEN HAAG - Dolblij zijn de bandleden van Cosmo. Zondag wonnen ze talentenjacht Talent Event in het PAARD. Ze winnen een geldprijs, een fotoshoot, oefenruimte en een optreden tijdens het Bevrijdingsfestival en Kaderock. 'Het is bizar', zegt bassist Anna in Haags Bakkie.
De band is nog maar vier maanden samen maar wint nu al deze prijs. Cosmo kwam toevallig samen toen Tinko een band zocht. 'Hij had een optreden en had gezegd dat hij een band had, maar dat had hij niet', vertelt Anna. Tinko vroeg Anna en samen met een paar andere muzikanten traden ze op.
Tinko en Anna bleven samen muziek maken, maar de andere leden van de gelegenheidsband gingen hun eigen weg. Totdat er later twee nieuwe muzikanten (Konstandinos en Daniël) bij kwamen en Cosmo was geboren. 'We maken Indie Pop Rock met een surfsausje. En een rauw, Haags randje. Het is lekkere harde gitaarmuziek om op te beuken', beschrijft Tinko hun stijl.

Hoofdpodium

Nu hebben ze al hun eerste prijs te pakken. 'Het was zo ontzettend vet. Onwerkelijk', zegt Tinko. Daarmee begint het voor Cosmo serieus te worden. 'We gaan op veel podia staan, zoals mainstage van het Bevrijdingsfestival. Heel gaaf', zegt de band.
De jury koos zondag unaniem voor Cosmo als winnaar. De band won daarom naast de hoofdprijs ook de Publieksprijs ter waarde van 250 euro cash. De Promotieprijs van 250 euro, voor de act die het beste reclame heeft gemaakt voor de finale van Talent Event, is gewonnen door de formatie Sasha Sailor.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!