Veelbesproken 'roze huis' in Laak staat te koop voor 410.000 euro

© Frank Verhoef
DEN HAAG - Het huis in Laak dat de gemoederen flink bezig hield begin dit jaar staat te koop voor iets meer dan vier ton. Het huis stond in de roze grondverf waardoor buurtbewoners dachten dat dat de nieuwe kleur zou worden van woning op de hoek van de Schoolmeesterstraat en de Capadosestraat. Inmiddels is bruin de definitieve kleur en staat het te koop.
Het huis is 113 vierkante meter groot, heeft drie slaapkamers en een terras. Het staat te koop voor 410.000 euro. 'Dit is uw kans op een schitterende net gerenoveerde eengezinswoning in Den Haag!', schrijft de makelaar op Funda.
Wie het huis koopt moet zelf nog even wat klussen, zo ligt er bijvoorbeeld nog geen vloer op beide verdiepingen.
Foto's: Funda
Foto's: Funda

'Dit is echt heel lelijk'

Het roze huis maakte de tongen behoorlijk los in januari. Op de Facebookpagina van wijkorganisatie Samen voor Laak waren de reacties uiteenlopend: 'Laak is toch beschermd stadsgezicht? Dit is echt heel lelijk'.
Al snel bleek de onrust voor niks was: de roze verf was nog maar de grondverf. Nu heeft het huis z'n definitieve kleur gekregen. 'Er zit een soort lichtbruin op aan de buitenkant en aan de achterkant donkerrood. De kozijnen zijn grijs', vertelde Frank Verhoef, van het Twitteraccount Positief Laak. 'Het bruin doet een beetje denken aan Spanje of Portugal.'
Ondanks dat het huis niet meer roze is, valt het nog wel op in de buurt. 'Het is fijn dat het is opgeknapt, dat heeft het huis wel nodig. Er staan veel oude huizen in Laak', zei Frank eind februari in Bob Staat Op.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!