'Bedwing je bling': de Week van het geld in Haagse Knaken

© Valerie Kuypers
DEN HAAG - Deze week is het weer zover: van 27 maart tot en met 31 maart is het de twaalfde keer dat de Week van het geld wordt georganiseerd. Afgelopen maandag is de week dan ook geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit deed zij samen met de minister van Financiën, Sigrid Kaag. Medewerkers uit de financiële sector geven de hele week gastlessen over geldzaken op basis- en mbo-scholen. Het thema dit jaar is 'Bedwing de bling'.
In Haagse Knaken wordt daarom deze week aandacht besteed aan dit initiatief. Te gast zijn onder andere Christian Meijer van Wijzer in Geldzaken, Theatergroep KiKiD die een voorstelling maakt voor scholen en mogelijk spreken de presentatoren ook nog iemand uit de bankwereld die deze week een gastles geeft. Kortom: een volle studio waarbij dit thema vanuit verschillende hoeken wordt besproken.
Maar hoe is dit initiatief ooit ontstaan en waarom is het zo belangrijk?
De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘'jong geleerd is oud gedaan' wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.

Bedwing de bling

Dit jaar staat de Week van het geld in het thema van 'Bedwing de bling'. Het idee hierachter is om jongeren te leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. 'Bling' is overal en soms moeilijk te weerstaan.
Is verleiding dan iets nieuws? Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over ('Wie het kleine niet eert…'). Met 'Bedwing de bling' worden deze tegelwijsheden in een nieuw jasje gestoken. En hoe kun je als jongere de verleiding weerstaan en de bling bedwingen om niet in financiële problemen te komen?
Haagse Knaken wordt op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur uitgezonden en is te volgen via 92.0 FM en de site en app van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!