Nick wint bronzen medaille bij mbo-vakwedstrijd: 'Moest halverwege opnieuw beginnen'

Nick (links) wint bronzen medaille
Nick (links) wint bronzen medaille © World Skills Netherlands
DEN HAAG - Na een spannende wedstrijd behaalt Nick Mosterd (19) de derde plek tijdens de wedstrijden van Skills The Finals, de Nederlandse kampioenschappen voor vakken binnen het mbo. Honderden studenten streden om te zien wie het beste is binnen zijn of haar vakgebied. 'Ik heb alle opdrachten uitgevoerd en schijnbaar net goed genoeg om het podium te staan,' vertelt Nick Mosterd bij Haags Bakkie.
Nick zit op ROC Mondriaan en deed mee als CAD-tekenaar, hij maakt 3D-tekeningen binnen de techniek. CAD staat voor Computer Aided Design en het komt neer op het ontwerpen of rekenen met behulp van computers. Aan de hand van allerlei gegevens en maten maakt hij 3D-modellen waar producten uit komen.
'Alles om je heen is al eens getekend door een CAD-tekenaar, van je toetsenbord en muis tot aan een vliegtuig.' Voor de wedstrijd maakte Nick een tekening van een knijpkat, een kleine zaklantaarn die je met knijpbewegingen aan krijgt, en een model van een functionele kart voor op de kartbaan.

Tegenslag

Het was een spannende wedstrijd voor Nick. 'Ik had op de vrijdagochtend nog al een technische tegenslag op mijn computer. Een aantal van mijn files gingen helaas corrupt en toen moest ik halverwege het onderdeel opnieuw beginnen.' Dit heeft hem veel punten gekost en de kans op de eerste plek. 'Dat had er misschien wel in gezeten maar ik probeer er zelf niet te veel over na te denken,' aldus Nick.
Ondanks het beschadigde bestand wist hij met zijn 3D tekeningen de derde plek te behalen in zijn vakgebied. Ook verpleegkundestudente Bente Klerks (20) behaalde de derde plek in haar vakgebied.
Tijdens het Nederlands kampioenschap Skills The Finals streden vorige week 700 finalisten mee om kampioen te worden in hun vakgebied. Bente en Nick deden in het Mondriaan Masters Team mee aan landelijke wedstrijden vakmanschap en streden met honderden andere mbo'ers om zich de beste te kunnen noemen in hun vak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!