Ernst, Bobbie en de rest wint Buma Kindermuziekprijs: 'Liedjes nodigen uit hardop mee te zingen'

Ernst en Bobbie bij 46ste CPC Loop
Ernst en Bobbie bij 46ste CPC Loop © Richard Mulder
DEN HAAG - De Haagse kinderentertainers van Ernst, Bobbie en de rest hebben de Buma Kindermuziekprijs 2023 gewonnen. Het duo maakt volgens de organisatie 'liedjes die kinderen uitnodigen om hardop mee te zingen'.
Het duo, bestaande uit Erik van Trommel (Ernst) en Gert-Jan van den Ende (Bobbie), viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Nog altijd staan ze in het theater, treden ze op bij evenementen -zoals de CPC Loop en Vlaggetjesdag op Scheveningen- en zijn ze te zien op tv (zaterdagochtend RTL4). Daarnaast heeft het duo een eigen website voor de doelgroep, kinderen van 4 tot 10 jaar, en is hun materiaal te vinden op YouTube en Spotify.
De Hagenaars zijn verantwoordelijk voor de teksten en liedjes van Ernst, Bobbie en de rest. 'Hun shows zijn gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar en zijn een combinatie van theater, muziek en cabaret. De afgelopen 25 jaar is daarmee een omvangrijk en indrukwekkend oeuvre opgebouwd. De onderwerpen en thema’s zijn herkenbaar voor de jonge doelgroep en worden ondersteund door vrolijke liedjes met pakkende melodieën en grappige teksten. Liedjes die kinderen uitnodigen om hardop mee te zingen.'

Kinderliederfgoed

Volgens de organisatie van de prijs is het oeuvre van het duo 'onderdeel geworden van ons nationale kinderliederfgoed'. 'Inmiddels zijn enkele generaties opgegroeid met de populaire avonturen en het vrolijke repertoire van Ernst, Bobbie en de rest.' Daarom vindt ze een onderscheiding als de Buma Kindermuziekprijs 'niet meer dan terecht' om te geven in hun jubileumjaar.
De Buma Kindermuziekprijs is onderdeel van de afsluiting van de kindermuziekweek in het Willem Wilmink theater in Enschede op maandag 3 april. Met de prijs worden de makers van kindermuziek geëerd omdat ze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. De prijs gaat naar een componist-muzikant die zich gedurende een langere periode met ziel en zaligheid heeft ingezet om de jongste generatie te bereiken met muziek
Ook leuk om te weten, een van de kinderen van Bobbie is natuurkundedocent, en een hype op TikTok. Jeroen is natuurkundedocent op het Christelijke College De Populier en je zou kunnen zeggen dat hij wel een beetje op zijn vader lijkt.
Bij de RTL-talkshow Humberto op Zondag blikten Erik en Gert-Jan dit weekend terug op hun 25-jarige carrière als Ernst, Bobbie en de rest.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!