D66 wil hoofdkantoor nieuw innovatiefonds NAVO in Den Haag hebben: 'Ga ervoor lobbyen'

Andrew van Esch
Andrew van Esch © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Nu bekend is dat het hoofdkantoor van een nieuw innovatiefonds (NIF) van de NAVO naar ons land komt wil D66 dat het in Den Haag komt. Het stadsbestuur moet daarmee aan de slag. 'Ga ervoor lobbyen.'
Vorige week werd bekend dat het hoofdkantoor naar ons land komt. Volgens D66 is onze stad (van Vrede en Recht) 'bij uitstek de plek' voor het hoofdkantoor, mede omdat er al verschillende internationale organisaties in onze stad te vinden zijn. Daarnaast kan het een impuls geven aan de werkgelegenheid in de stad. D66 wil daarom weten of er al plannen zijn voor een lobby om het hoofdkantoor in Den Haag te krijgen.
Het NIF is een van de initiatieven van de NAVO om innovaties binnen het bondgenootschap aan te jagen. De bondgenoten stellen samen minimaal 1 miljard euro beschikbaar voor het fonds, dat een looptijd van 15 jaar heeft. Nederland heeft toegezegd in die periode ruim 55 miljoen euro bij te dragen.
'Dat fonds gaat bepalen naar wat voor innovatieve projecten dat geld gaat. We hebben heel veel innovatie op dat gebied in Den Haag en de regio, daarom zou Den Haag een prima plek zijn', zegt Andrew van Esch in Bob Staat Op.
Den Haag heeft al een afdeling van de NAVO in haar stad. De ict-organisatie van de NAVO, de Communications and Information Agency (NCIA), heeft een kantoor aan de Oude Waalsdorperweg.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!