Uittips Den Haag: pubquiz, marktjes, Duinenmars en de Haagse Kindermuziekdag

Le Marie Marche
Le Marie Marche
DEN HAAG - Of je nou van marktjes en shoppen houdt, je kennis wilt testen tijdens een pubquiz of liever naar toneel gaat. Er is dit weekend weer van alles te doen in Den Haag. Wij zetten een paar uittips voor je op een rij.

Pubquiz

Tijdens de Haags Hoog Vrijmibo van 31 maart kun jij met je team de strijd aangaan tijdens de Haags Hoog Pubquiz!
Eet vanaf 18.00 uur gezellig mee met een lekkere daghap en start om 19.30 uur met een goedgevulde buik aan de pubquiz! Na de pubquiz zetten we de muziek een tikkie harder voor nog wat uurtjes op de dansvloer!
Meedoen aan de pubquiz kost 5 euro. Meer info vind je op de site van Haags Hoog.

Filmfestival Movies that Matter

Dit weekend kan je nog naar het Movies that Matter Festival. Hét internationale film- en debatfestival van Nederland. Het festival presenteert jaarlijks een gevarieerd programma van zo'n speelfilms en documentaires rond mensenrechten. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien. De meeste films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld. Meer info vind je op de site van Movies that Matter.

Aloha's Klerenzooi

Op zaterdag 1 april kan je bij strandtent Aloha terecht voor de eerste editie van Aloha's klerenzooi. 'Jouw zooi is andermans parel.'
Tussen 10.00 en 15.00 uur kan je hier shoppen, verkopen of swappen. Denk aan leuke tweedehands/vintage (surf)kleding, bikini’s, boardshorts en wetsuits voor man, vrouw, jong & oud.
Wil jij van je zooi af? Mail dan naar events@alohasurf.nl

Popquiz

Ben jij een echte (pop)muziekkenner? Of heb je gewoon zin in een gezellige avond vol fijne muziek, muzikale feitjes en verrassende gasten, zorg dan dat je bij de gloednieuwe Popquiz in het Paardcafé bent. Haagse muzikanten en dj's Robin Dirksen en Remco van der Ham zijn de quizmasters die de muzikale kennis van jouw team op de proef gaat stellen, waar natuurlijk ook weer mooie prijzen mee te winnen zijn.
Meedoen is gratis. Wil je verzekerd zijn van een plek, geef dan jouw team van tevoren even op via popquizpaardcafe@gmail.com. Maximaal 5 deelnemers per team.

Toneelvoorstelling over online shaming

Girls in Woods speelt de voorstelling Look at them (not me) in het Christelijk College De Populier.
Lina wil aan haar nieuwe opleiding beginnen, maar heeft steeds flashbacks naar die ene dag op school. Die dag dat haar naaktfoto online werd gedeeld. Het is een chaos in haar hoofd. Wat is er toen precies gebeurd? En vooral: wie hebben haar foto gedeeld? Ze is vastberaden een reconstructie te maken, Lina wil wraak. Ze neemt je mee op haar zoektocht naar de daders. Want waarom behandelde iedereen Lina als schuldige? Zij heeft niets verkeerd gedaan, toch? Lina maakt je medestander in een spannende whodunit waarin ze belangrijke vragen opwerpt over online shaming, consent, slachtoffer en daderschap.
Tickets en info vind je op de site van Girls in Woods.
Tekst gaat verder onder post:

Poezieboys

Jos Nargy en Joep Hendrikx zijn de Poezieboys. Samen brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op Poëzie in Carré, een legendarische avond in 1966 georganiseerd door niemand minder dan Simon Vinkenoog. Het doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock&Roll & Poëzie gebruiken.
Iedere maand organiseren De Poezieboys een Poeziebar in Zaal 3; de zaal voor nieuwe makers en jong talent. Jos en Joep organiseren nu een Poeziebar XL in dat ándere koninklijke theater van Nederland: de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
Meer info vind je op de site van Het Nationale Theater.

Duinenmars

Zin in een sportiever weekend? Dan zit je goed met de 71ste Duinenmars op 1 en 2 april 2023. Het is mogelijk om op één of op beide dagen te wandelen.
Wandelen door de duinen over 5, 10, 15, 25 of 40 km. De Duinenmars is een initiatief uit de jaren vijftig van de vorige eeuw om geld in te zamelen voor gehandicapte scoutingjongeren en voor scoutingactiviteiten in Zuid-Holland.
Afstanden & starttijden
  • 5 km van 09.00 tot 15.00 uur
  • 10 en 15 km van 09.00 tot 14.00 uur
  • 25 km van 08.30 tot 11.00 uur
  • 40 km van 08.00 tot 10.00 uur
Meer weten? Check de site van de Duinenmars.

Le Marie Marché

Zaterdag kan je weer lekker struinen over de Franse markt Le Marie Marché op de Lange Vijverberg naast de Hofvijver. De markt is gratis en is te bezoeken tussen 11.00 en 18.00 uur.
Van fantastische aardbeienjam naast droge worst, prachtige sieraden naast gezellige prenten. Magnifieke kleding, zoete lekkernijen, kwaliteitsproducten, Mediterraanse heerlijkheden en een scala aan en gevonden schatten. Combineer bijzondere boodschappen doen met het opdoen van inspiratie en op de achtergrond 'n Frans deuntje.

Zeldzaam Mooi Markt

Krijg jij geen genoeg van marktjes? Dan kan je zondag op het Lange Voorhout in Den Haag naar de Zeldzaam Mooi Markt. Je vindt er handgemaakte producten, vintage en retro-artikelen van lokale en regionale kunstenaars.
Je kan de markt bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Meer informatie vind je op de site van Zeldzaam Mooi.

Haagse kindermuziekdag

Op zaterdag 1 april staat het Atrium Den Haag in het teken van muziek! Kom deze middag langs tussen 13.30 en 16.00 uur en maak kennis met alles wat met Haagse muziek heeft te maken voor kinderen.
Ontdek en probeer op de muziekmarkt allerlei muziekinstrumenten. Hier kan je ook kennismaken met de vele muziekscholen en orkesten uit de regio Den Haag.
De Haagse Kindermuziekdag in het Atrium Den Haag is vrij toegankelijk. Meer informatie vind je op de site van het Atrium.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!