Senioren wandelen samen door Loosduinen: 'In je eentje ben je maar alleen'

© Mariëlle de Jong
DEN HAAG - De bossen in Loosduinen worden sinds kort bewandeld door de senioren van wandelgroep Stichting Gezonde Natuur. Eens per week komt de wandelgroep bijeen om van de natuur te genieten en om in beweging te blijven, maar vooral om lekker met elkaar te kletsen. 'In je eentje ben je maar alleen. In een groep heb je een praatje, kijk je naar de natuur en heb je het gewoon super gezellig', vertelt de gepensioneerde Netty Pfaff, één van de wandelaars.
De lopers werden voorheen altijd begeleid door een boswachter, maar dinsdag was het de eerste keer dat de groep werd begeleid door een vitaliteitscoach. Vitaliteitscoach Ben Schuurman let niet alleen op hoe de deelnemers wandelen, maar ook op de sfeer. 'Het is voornamelijk voor de gezelligheid. Iedereen moet onderling gewoon lekker veel praten en van de natuur genieten.'
De aanwezigen genieten dan ook volop van de omgeving. Netty: 'We zien de bloemetjes en de prachtige bomen. Het gaat er dan ook om dat je een beetje van beiden hebt. Én je hebt een goede wandeling én je geniet van de natuur.'

Bruisende WhatsAppgroepen

Stichting Gezonde Natuur bestaat al een poosje, maar is nog niet zo lang actief in Loosduinen. Na hun komst in 2019 hebben de wandelgroepen zich als een olievlek verspreid door Den Haag. Inmiddels kennen al vier wijken een eigen, bruisende WhatsAppgroep waar wekelijkse wandelafspraken worden gemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!