Agenten nemen op kermis gewonnen nepwapen in beslag: 'Niet van echt te onderscheiden'

© Politie BT Beresteinlaan
DEN HAAG - Politieagenten hebben dit weekend een nepvuurwapen in beslag genomen dat was gewonnen op de kermis op de Leyweg. 'Dit wapen was niet van echt te onderscheiden en mede daarom niet toegestaan', schrijven agenten op sociale media.
Er kwam bij de hulpdiensten dit weekend de melding binnen dat op de Ambachtsgaarde een jongen met een vuurwapen gezien was. Meerdere eenheden zijn op de melding afgegaan. Ter plaatse werden enkele jongens staande gehouden. 'Hierbij is door collega’s gericht met het stroomstootwapen.' De taser is niet afgeschoten, meldt een woordvoerder van de politie.
Bij het fouilleren van een van de jongeren werd een speelgoedpistool gevonden. Het wapen is in beslag genomen. Agenten schrijven dat de jongen het nepwapen op de kermis op de Leyweg heeft gewonnen. Dat laatste weet de woordvoerder te bevestigen

'Laat dit speelgoed lekker thuis'

'Dit keer hebben wij het stroomstootwapen gebruikt maar wij blijven het zeggen: Laat dit speelgoed lekker thuis want wij kunnen ook gebruik maken van ons vuurwapen en dan zijn de gevolgen misschien niet te overzien.' Ze besluiten de post met de mogelijkheid om dit soort spullen in te leveren. 'Heb je een dergelijk wapen en wil je ervan af? Inleveren kan altijd en nee, je wordt niet gelijk aangehouden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!