Koninklijke wachtkamer Hollands Spoor weer open voor publiek

De koninklijke wachtkamer
De koninklijke wachtkamer © The Hague & Partners
DEN HAAG - Altijd al willen wachten als een koning? Vanaf eind april kun je weer een kijkje nemen in de koninklijke wachtkamer op station Den Haag Hollands Spoor. De ruimte was lange tijd alleen toegankelijk voor koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen, maar op speciale tijden kan ook publiek zonder blauw bloed dit jaar de wachtkamer bezoeken.
Vlak naast de entreehal van het station gaat de geheime ruimte schuil. De koninklijke wachtkamer werd in 1893 feestelijk geopend in bijzijn van prinses Wilhelmina en koningin-regentes Emma. 130 jaar later is de bijzondere ruimte nog steeds maar beperkt toegankelijk.
In 2022 werd de wachtkamer ook al - met succes - opengesteld voor publiek en daarom gebeurt dat dit jaar opnieuw.
© The Hague & Partners
Tijdens de exclusieve openstelling kun je het wachtkamercomplex bekijken. Zo zie je de entree nara de wachtkamer, bestaande uit een trapportaal met terrazzo vloer en glas-in-loodramen. Een monumentale marmeren trap leidt vanuit daar naar drie salons, die rijkelijk versierd zijn.
De exclusieve rondleidingen vinden plaats op iedere zondagmiddag vanaf 30 april tot en met 25 juni 2023 en duren ongeveer een half uur. Tickets kosten 9,95 euro per persoon en zijn te koop op denhaag.com. De verkoop start 3 april. Vol is vol.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!