Wethouder houdt deur op kier voor Literatuur- en Kinderboekenmuseum

Het museum moet in Magazijn De Zon komen
Het museum moet in Magazijn De Zon komen © Gemeente Utrecht
DEN HAAG - Er blijft hoop dat het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum toch in Den Haag blijft. Het museum is van plan naar Utrecht te verhuizen, iets waar de gemeenteraad niet blij mee is. 'Maar mocht het daar afketsen, dan ben ik de eerste die weer aan de telefoon hangt', beloofde cultuurwethouder Saskia Bruines donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum moet over een paar jaar het huidige pand in Den Haag verlaten. Het museum heeft eerder deze maand een intentieovereenkomst getekend met de gemeente Utrecht en is van plan zich vanaf 2025 daar te vestigen, in Magazijn De Zon.
Het aangekondigde vertrek kon tot weinig enthousiasme rekenen in de gemeenteraad. Hart voor Den Haag-raadslid Coen Bom diende donderdagavond een motie in, waarin hij het gemeentebestuur opriep alles op alles te zetten om het museum in Den Haag te houden.

Geen dichtgetimmerd contract

Het feit dat er nog geen dichtgetimmerd contract ligt maar een intentieverklaring, noemde Bom 'een kleine kans'. Bruines zag dat anders: in de verklaring staat namelijk dat de partijen alleen met elkaar in gesprek gaan.
'Maar mocht het daar afketsen, dan ben ik de eerste die weer aan de telefoon hangt', beloofde Bruines. 'We volgen de ontwikkelingen op de voet.' De motie van Hart voor Den Haag over het Kinderboekenmuseum behaalde uiteindelijk geen meerderheid in de raad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!