Kunstlicht met Boban Benjamin Braspenning

© bostheaterproducties
DEN HAAG - Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Als winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival, bestormt hij de theaters met zijn debuutvoorstelling: Boompje Beestje. Een muzikale cabaretshow over woningnood.
Na drie universitaire studies en stages bij Follow the money en het Financieel Dagblad, lag zijn hart nóg niet bij de carrière die hij tegemoet ging. Tijdens zijn studententijd schreef hij liedjes over de studieschuld, deze gingen al viral.
Boban kreeg later het idee om een kinderboek over banken te schrijven, daarbij maakte hij zelfs zelf de tekeningen. Ook zijn boek viel op, met als hoogtepunt een voordracht uit zijn werk in een uitverkocht Carré. Daarmee was het einde zoek, zoals hij zelf zegt.

Studentenkamer

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Omdat hij is afgestudeerd op Economie en Ethiek, moet Boban het in Boompje beestje óók over economische ongelijkheid en financiële fratsen van vermogenden hebben. Opgegroeid aan de periferie van de kak, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden.
Aan de hand van liedjes en sprookjes duikt Boban in de wereld van het grote geld. Dat doet hij met charme, enthousiasme en een geestige gedachtegang. Met spitsvondige nummers op piano en gitaar houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken. Inmiddels durfde hij wel als artiest door het leven te gaan, en is hij 5 en 6 april te zien in theater Pepijn.
Uiteraard ook in Kunstlicht deze week, een ode aan Wim de Bie.
Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur word je in Kunstlicht door Thom Ferwerda bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van kunst en cultuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!