Spuigasten: Fred Teeven, Steven Datema en Jo Coenen

Fred Teeven, voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie
Fred Teeven, voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie © Omroep West
DEN HAAG - Fred Teeven, voormalig staatssecretaris van justitie en VVD zwaargewicht is zaterdag een van de gasten in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM. Hij stelt als politiek verkenner voor Provinciale Staten van Zuid-Holland verrassend een college 'over links' voor. Hoe denkt hij dat dát gaat werken?
Steven Datema, lijsttrekker van de ChristenUnie in Provinciale Staten en Hagenaar, reageert in Spuigasten op het advies van Teeven. Is hij teleurgesteld dat zijn partij niet wordt gevraagd mee te besturen of denkt Datema dat de ChristenUnie, zoals zo vaak, straks toch weer nodig zal blijken te zijn. En hoe lang mag zo'n formatie duren in een tijd dat er moet worden doorgepakt op belangrijke onderwerpen als woningbouw, stikstof en natuur.   
Daarna duiken we in de ontwikkelingen rond het Spuiplein. Met een burgerinitiatief willen honderden Hagenaars de twee weken geleden overleden oud-wethouder en ere-burger Adri Duivesteijn eren met het Spuiplein. Maar dan wel op de manier die híj voorstond: een uitnodigend open plein. Zonder zitjes, bloembakken en water waarvoor nu is gekozen in de gemeenteraad. We praten erover met Jo Coenen, architect, zielsverwant van Duivesteijn én tekenaar van het oorspronkelijke open plein.
Columnist Marcel Verreck is er om zoals altijd Spuigasten af te sluiten.  
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!