Kunstverhalen van Johan van der Wiel in Het Woordenrijk

Stoepgalerie Raam 55, Westeinde
Stoepgalerie Raam 55, Westeinde © Johan van der Wiel
DEN HAAG - Het Woordenrijk ontvangt deze zondag dichter Geraldina Metselaar, kunstenaar Johan van der Wiel en boekhandelaar Linda Vermeulen. Het poëzieprogramma is zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Johan van der Wiel is timmerman en kunstenaar en vice versa. Zo komt hij als timmerman veel afgedankt hout tegen dat hij recycled in kunstwerken in zijn atelier. Vanuit zijn atelier midden in Kortebos stuitte hij op veel verhalen – tijdens het maakproces van kunst, maar ook van buurtbewoners. Steeds vaker leverde dit niet enkel beschrijvingen op, maar ook korte verhalen waarin kunst, geschiedenis en fantasie zich met elkaar mengen. Zondag komt hij vertellen over deze verhalen naar aanleiding van een expositie in stoep-galerie RAAM55 in het Westeinde.
Tevens te gast is Linda Vermeulen van Antiquariaat Colette in de Reinkenstraat, die afgelopen week een bijzondere deal hadden gemaakt met het vertrekkende Literatuurmuseum. Het Gedicht van de Week wordt verzorgd door Geraldina Metselaar en je hoort de literaire agenda met daarin onder andere het volgende:
Zondag 16 april organiseert Het Woordenrijk samen met Colette een poëzie-evenement met voordrachten van de dichters Lamia Makaddam, Gilles Boeuf en Anouk Smies. Muziek wordt verzorgd door Alexander Franken. Aanvang: 13:00 bij Boekhandel Colette in de Reinkenstraat, waar de toegang gratis is.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!