Silver Lake en NIKO in De Nieuwe Van Nierop

NIKO
NIKO © Gordon Meuleman
DEN HAAG - Het wekelijkse radioprogramma De Nieuwe Van Nierop op Den Haag FM hoor je op zondagochtend van 11 tot 12 met deze week nieuwe muziek van Silver Lake en NIKO (foto).
Dit weekend verschenen er maar liefst twee langverwachte platen van betrekkelijk nieuwe bands uit Den Haag. Silver Lake is in de basis een duo bestaande uit Marleen Hoebe en Jesse Koch, die het afgelopen jaar al veelvuldig met mooie singles kwam met droompop-muziek die ze op het podium met band omzetten in een iets steviger geluid. Van hun album ‘Silver Lake’ hoor je zondag een prachtige ballad. Ook NIKO houdt het simpel qua albumtitel. Onder de noemer ‘NIKO’ hoor je een album lang de prachtige composities van Nik van de Berg en Richie Bleijenberg (voorheen F, Prinsenkind), Thomas van der Want (Wodan Boys, voorheen Soul Sister Dance Revolution) en Bas Prins (voorheen Taymir). De Haagse indieband houdt zaterdag een bijzondere albumpresentatie samen met een deel van het Residentie Orkest in de Koninklijke Schouwburg.
Meer nieuwe releases zijn er van Altin Gün, Jason Mraz, Albin Lee Meldau, Rosa Linn, Jeangu Macrooy en de Haagse Wodan Boys. Tevens aandacht voor het album van supertrio Boygenius met Phoebe Bridgers, Julien Baker en Lucy Dacus.
De Nieuwe Van Nierop wordt op zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur uitgezonden op Den Haag FM. Muziekliefhebber Ricco van Nierop maakt wekelijks een selectie van nieuwe tracks van bekende artiesten en verrassende muzikale ontdekkingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!