Hoornbrug deze maand in de nacht weer weken dicht

De Hoornbrug voor de werkzaamheden
De Hoornbrug voor de werkzaamheden © Omroep West
DEN HAAG - De Hoornbrug in Rijswijk is sinds maandag 20 maart weer open. Toch moet het verkeer ook in de maand april er rekening mee houden dat de brug in de avond en nacht gesloten zal zijn. Nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond. Deze nachtelijke afsluiting heeft geen gevolg voor het tramverkeer van HTM. Nachtelijk verkeer moet een andere route nemen naar de snelweg.
Afgelopen nacht was de brug voor het eerst weer gesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Dat gebeurt omdat de installaties en de bediening van de brug worden getest. Ook onder de brug wordt er gewerkt, daarom is de onderdoorgang van de Delftweg voor auto's tot het einde van de maand gesloten. Er zijn ook werkzaamheden overdag, maar daar heeft het verkeer geen last van.

Afsluitingen

  • In de nachten van zondag 2 april (23:00 uur) tot vrijdag 7 april (06:00 uur)
  • In de nachten van dinsdag 11 april (23:00 uur) tot zaterdag 15 april (06:00 uur)
  • In de nachten van maandag 17 april (23:00 uur) tot vrijdag 21 april (06:00 uur)
De Hoornbrug was in februari en maart zes weken gesloten vanwege groot onderhoud. Daarbij werd gewerkt aan de elektrotechnische installaties, de verf en het asfalt. Daarnaast is, na overleg met de gemeente Rijswijk, de wegindeling aangepast: het voetpad en dubbelzijdige fietspad zijn op gelijke hoogte gekomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!