Stoomtreinen Zuiderpark kunnen door nieuwe regels voorlopig niet rijden

Archieffoto Stoomdagen
Archieffoto Stoomdagen
DEN HAAG - Wie heeft er niet een ritje gemaakt in een van de mini-stoomtreinen van Stoomgroep West Zuiderpark? De komende maand is dat helaas geen optie. Door nieuwe regels waardoor de trein als attractie wordt gezien kan men nog niet gaan rijden voor er aanpassingen zijn gedaan. 'Helaas mogen wij tot nader order niet met passagiers rijden.'
'We letten al enorm op veiligheid, maar vooruit, we moeten nu eenmaal aan strengere regels gaan voldoen', zegt Roos Bongers van de stoomgroep tegen Omroep West. 'En dat terwijl onze treintjes stapvoets rijden en hooguit 10 kilometer per uur gaan.' Er worden inmiddels aanpassingen gedaan en de hoop is dat er in mei weer gereden kan worden. De treinen moeten, om door de veiligheidskeuring te komen, aan dezelfde veiligheidseisen voldoen als andere attracties.
Ook de Internationale Stoomdagen in het Zuiderpark gaan daarom niet door. 'Helaas houdt dit ook in dat onze stoomdagen in april zullen vervallen', schrijft de Stoomgroep. Bij het evenement komen modelbouwers uit binnen- en buitenland met hun locomotieven, stoomwalsen en alles wat met modelbouw te maken heeft naar Den Haag. De stoomgroep hoopt het evenement later in het jaar alsnog te kunnen organiseren.
Vrijwilligers van Stoomgroep West Zuiderpark zijn al sinds 1975 actief met stoomtreinen die door het Zuiderpark heen rijden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!