Renovatie Binnenhof zeker twee jaar vertraagd, niet klaar voor eind 2028

© Richard Mulder
DEN HAAG - De renovatie van het Binnenhof gaat zeker twee jaar langer duren en is niet klaar voor 2028. Dat meldt minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) maandag aan de Tweede Kamer.
Door onder meer stikstofperikelen en flink aangescherpte veiligheidseisen duurt het langer voordat de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State terug kunnen verhuizen van hun tijdelijke onderkomen naar hun eigen pand.
De vertraging leidt nog niet tot een grote kostenstijging. De totale kosten van de opknapbeurt worden nu geraamd op 750 miljoen euro. Dat is ongeveer 16 miljoen euro meer dan een jaar geleden werd begroot. Het budget wordt jaarlijks aangepast om rekening te houden met de stijgende kosten van bijvoorbeeld bouwmaterialen.

Ondernemersvereniging niet verbaasd

De voorzitter van de ondernemersvereniging van het Plein is niet verbaasd over de vertraging. 'Het valt me nog mee, twee jaar. Ik denk dat de renovatie in totaal wel tien jaar gaat duren', zegt Ton Kroeze tegen Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!