Dagenlang geen treinen tussen Den Haag en Leiden na treinramp Voorschoten

© Den Haag FM
DEN HAAG - Er rijden zeker tot 11 april geen treinen tussen Den Haag en Leiden door het treinongeluk bij Voorschoten. Dat komt door de ravage aan het spoor, meldt ProRail. In de nacht van maandag op dinsdag ontspoorde een passagierstrein, tientallen mensen raakten gewond, een slachtoffer is overleden.
Vanwege het ongeluk rijden er dagen lang geen treinen tussen Den Haag en Leiden. 'Maak gebruik van de Haagse tram tussen Den Haag Centraal, Den Haag Laan v NOI en Den Haag Mariahoeve, adviseert de NS dinsdag.
Er rijden stopbussen tussen Den Haag Centraal, Den Haag Laan v NOI, Den Haag Mariahoeve, Voorschoten, De Vink, Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw Vennep en Hoofddorp. Tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal zijn snelbussen ingezet.
© Den Haag FM

Nachttrein

De treinramp was rond 3.45 uur, vlakbij station Voorschoten. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren wordt onderzocht. Het voorste deel van de trein is in een weiland terechtgekomen, het middelste gedeelte ligt op zijn kant naast het spoor. In het achterste gedeelte van de trein woedde na het ongeluk brand die inmiddels is geblust, ziet een verslaggever van Omroep West.
Op twee van de vier sporen nabij Voorschoten waar dinsdagochtend een treinongeluk plaatsvond, vonden vannacht onderhoudswerkzaamheden plaats. Dat meldt een woordvoerder van spoorbedrijf ProRail. De twee sporen waar niet aan werd gewerkt, waren in gebruik.

Strafrechtelijk onderzoek

ProRail gaf eerder op de ochtend al aan dat er een kraan is betrokken bij het ongeval, maar het is nog onduidelijk wat de rol van deze kraan is bij de oorzaak. De politie en het Openbaar Ministerie doen een strafrechtelijk onderzoek naar het ongeluk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!