Politiemedewerker per direct buiten functie gezet om 'zeer ongepaste uitlatingen op sociale media'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Na 'zeer ongepaste uitlatingen op sociale media' start de politie in Den Haag een onderzoek naar een van hun medewerkers. 'Hij is per direct buiten functie gesteld', meldt de politie. Dat betekent dat hij zijn functie op dit moment niet uitoefent. Ook zijn de uitlatingen voorgelegd aan de Officier van Justitie. Om wat voor teksten het gaat is niet bekendgemaakt.
'De zichtbare uitlatingen van deze medewerker zijn kwetsend', zegt politiechef Paul van Musscher. 'We zijn hier erg van geschrokken. Dit zijn geen uitingen die staan voor de inclusieve politie die wij willen zijn. Een politie voor iedereen. Daar werken we hard aan.'
'Hoewel er binnen de politie via programma's als Politie voor Iedereen heel veel aandacht is voor de cultuur en we een positieve beweging aan het maken zijn, komen er helaas nog steeds incidenten voor waarbij collega's onze kernwaarden niet of niet goed uitdragen', vervolgt Van Musscher. 'We zijn een lerende organisatie en fouten maken hoort daarbij. Maar er zijn wel duidelijke grenzen, zoals ook opgesteld in onze beroepscode. De burger mag van ons verwachten dat we op die grenzen toezien.'

Tegengaan van grensoverschrijdend gedrag

De eenheidschef zegt dat er binnen de organisatie veel wordt gedaan om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. 'En wanneer daar toch sprake van is, komen we direct in actie.' In dit geval trok de leidinggevende van de medewerker aan de bel. Dat gebeurde vrijdag, nadat hij de uitlatingen had gezien. In het weekend zijn sporen veilig gesteld en is een onderzoek opgestart.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!