Beste Lange Liedjes in De Nieuwe Van Nierop

DeWolff
DeWolff © Satellite June
DEN HAAG - Het wekelijkse radioprogramma De Nieuwe Van Nierop op Den Haag FM hoor je op zondagochtend van 11 tot 12 met deze week nieuwe muziek van Lana Del Rey en DeWolff (foto).
In dit programma hoor je normaal een enorme diversiteit aan songs. Mede dankzij het feit dat de geselecteerde nieuwe popliedjes meestal niet langer dan drie minuten duren, passen er bijna 20 in een uur. Om ook aandacht te schenken aan songs die wat meer tijd nodig hebben om op stoom te komen, hoor je zondag een special met enkel songs van minstens vijf minuten. Van de voortreffelijke recente albums van singer-songwriters Lana Del Rey, Anna B Savage en Margo Price komen lang uitgesponnen ballads. Daisy Jones & The Six is een fictieve band uit de gelijknamige tv-serie die moet lijken op jaren ’70 pop-rock ala Fleetwood Mac en toen hoefde liedjes ook niet in het 3-minuten format te passen. De band The National trekt zich al jaren niets van dit format aan. Terug van weggeweest is Peter Gabriel, die op zijn 6,5 minuut-durende ballad een beetje klinkt als Randy Newman. Het laatste kwartier van de uitzending is geheel voor de Nederlandse band DeWolff. Op hun laatste album ‘Love, Death & In Between’ vermengen ze ouderwets goed blues, soul en rock en op prijsnummer ‘Rosita’ doen ze dat 15 minuten lang.
De Nieuwe Van Nierop wordt op zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur uitgezonden op Den Haag FM. Muziekliefhebber Ricco van Nierop maakt wekelijks een selectie van nieuwe tracks van bekende artiesten en verrassende muzikale ontdekkingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!