Jachtclub Scheveningen bestaat 50 jaar: 'Wie jarig is trakteert'

© Jachtclub Scheveningen
DEN HAAG - Het is feest! Jachtclub Scheveningen bestaat dit jaar 50 jaar. Burgemeester Jan van Zanen gaf zaterdag het startsein voor het programma 'Proef de zee'. De jachtclub trakteert de Haagse jeugd op een gratis kennismaking met de watersport en alles wat met de Noordzee te maken heeft. 'Dat is een leuke ervaring, voor kinderen die daar vaak niet in de gelegenheid zijn om dat te doen', vertelt Anton van Schendel is Bob Staat Op.
De Jachtclub is in de jaren 70 ontstaan, toen iemand met een bootje op het strand kwam en direct werd bekeurd door de politie. 'Dat was eigenlijk het begin van de jachtclub.' Al heel gauw kochten de vissers die werkloos werden een bootje en gingen in de haven liggen. 'Dat was vijftig jaar geleden en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd', aldus Anton van Schendel.
Om dit jubileum te vinden zijn er veel activiteiten te beleven. Zo zijn er evenementen zoals de North Sea Regatta, dat is een enorme zeilwedstrijd. Ook de Ocean Race komt langs. 'En wie jarig is trakteert. Samen met de burgemeester en kinderen van de KinderKeuken uit Den Haag hebben wij het programma Proef de zee, het startsein gegeven', vertelt Anton. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst vertelde de voorzitter van de jachtclub Marcel Schuttelaar over de droom om ooit alle kinderen uit Den Haag mee te nemen de zee op.

Meevaren

De kinderen mochten samen met de burgemeester en de voorzitter een kijkje nemen op een reddingsboot van de KNRM en waren zichtbaar onder de indruk. Wie een keer wil meevaren met boten van de leden van de jachtclub, met vlaggetjesdag op een motorkotter de zee op wil of Sinterklaas tegemoet wil varen kan zich aanmelden op de website van Jachtclub Scheveningen. Het gratis programma is voor de Haagse jeugd tot 18 jaar en loopt tot september 2023.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!