Bewoners ongerust over afsluiting Vaillantlaan: 'Weet niet hoe ik mijn wijk uit moet komen'

Foto ter illustratie: PXhere
Foto ter illustratie: PXhere
DEN HAAG - Een maand lang gaat de Vaillantlaan dicht vanwege werkzaamheden in de Schilderswijk. De straat krijgt nieuw asfalt. Ook wordt er gewerkt aan het riool in de wijk. Bewoners vrezen veel overlast. 'Om mijn huis met de auto te bereiken moet ik half Den Haag door', zegt bewoner Madeleine Steigenga in Bob Staat Op.
Dat de Vaillantlaan wordt geasfalteerd is een goed idee, aldus Alex Bergman van de bewonersorganisatie. Maar dat de weg dan helemaal dicht gaat vindt hij geen goed idee. 'Het is nu al een ramp elke dag, die wordt alleen maar groter. De Vaillantlaan staat elke dag helemaal dicht.'
Ook Madeleine vreest chaos. 'De wijk is continu op de schop. Het doet met mensen in de wijk ontzettend veel.' Ze denkt dat ze nauwelijks thuis kan komen als er binnenkort in de wijk wordt gewerkt. 'Om mijn huis met de auto te bereiken moet ik half Den Haag door.'

Bijeenkomst

Alex ziet het ook niet zitten. 'Ik weet niet meer hoe ik mijn eigen wijk uit moet komen.' Voor bewoners is er dinsdag een bijeenkomst waar ze meer info krijgen. 'Misschien gaan ze vertellen dat het iets minder erg is', zegt hij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!