Gratis iftar op parkeerdek supermarkt Laakweg

Ben Lachhab van de Aanschuiftafel, samen met filiaalmanager Ilias Chohabi
Ben Lachhab van de Aanschuiftafel, samen met filiaalmanager Ilias Chohabi © Jumbo
DEN HAAG - Duizend mensen kunnen er woensdag samenkomen om de iftar te nuttigen. En dat gebeurt op een bijzondere plek: het parkeerdek van de Jumbo-supermarkt aan de Laakweg. Met de iftar wordt gedurende de ramadan, na zonsondergang, het vasten doorbroken.
De supermarkt in Molenwijk is, samen met alle andere Haagse vestigingen, organisator van de gratis iftar. Op woensdag 12 april kunnen deelnemers aanschuiven, met elkaar in gesprek gaan en krijgen ze een driegangendiner. Er wordt opgetreden door theatermaker Mouna Laroussi, er is een band die klassieke Arabische muziek maakt en er is een gebed, onder leiding van een imam.
'Bij Jumbo vinden we het belangrijk dat we naast het voorzien van klanten in hun boodschappen, ook een ontmoetingsplek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen', aldus Cees van Vliet van Jumbo. 'Onze winkels maken een onlosmakelijk deel uit van de samenleving. We zijn er trots op dat een lokaal initiatief als de iftar-aanschuiftafel zorgt voor verbinding tussen buurtbewoners en verschillende culturen.'

Aanmelden

'Als lokale supermarkt weten we wat er speelt in de buurt en brengen we graag mensen samen op bijzondere momenten. Zo dragen we bij aan het vergroten van de sociale cohesie in Den Haag', vult Ilias Chohabi van de supermarkt aan de Laakweg aan. Om de iftar woensdag mogelijk te maken wordt samengewerkt met Aanschuiftafel Den Haag en het Eenzaamheidsfonds. Wie mee wil doen aan de iftar op 12 april kan zich online aanmelden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!