Twee tieners bedreigen medewerker bij poging tot overval avondwinkel Moerwijk

Politie
Politie
DEN HAAG - Twee tieners hebben dinsdagavond geprobeerd om de avondwinkel aan de Coornhertstraat in Moerwijk te overvallen. Daarbij werd een medewerker met een steekwapen bedreigd. 'Uiteindelijk gingen de twee er zonder buit vandoor', meldt de politie. Er raakte niemand gewond.
Rond 18.00 uur kwamen de twee de avondwinkel binnen. Daar bedreigden ze de medewerker en liepen naar de kassa. Zonder buit vertrok het tweetal. Ze vluchtten in de richting van de Troelstrakade en gingen daar de binnentuinen in. De medewerker rende nog kort achter de twee aan om vervolgens de politie te bellen en terug te gaan naar de winkel.
Agenten hebben een aantal woningen doorzocht nadat een getuige wist te vertellen dat een van de verdachten daar zou zijn. In een portiek werd kleding gevonden en voor onderzoek in beslag genomen. De tweede verdachte zou weggerend zijn richting de Melis Stokelaan. Er kon een jongeman worden aangehouden, maar deze bleek niet betrokken te zijn bij de overval en is daarom weer vrijgelaten.

Signalement

De medewerker van de avondwinkel heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar beide verdachten. Volgens het signalement zijn ze rond de 16 jaar oud en hadden ze een donkere huidskleur. 'De jongeman die met het steekwapen bij zich droeg, had een slank postuur en was 1 meter 60 lang. Hij droeg een zwarte muts of pet, zwarte kleding en een wit masker voor zijn gezicht. Van de tweede verdachte is nog geen duidelijk signalement.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!