Kermis staat weer op het Malieveld: 'Met een attractie van tachtig meter hoog'

© Richard Mulder
DEN HAAG - De Koningskermis op het Malieveld is weer terug. Vanaf vandaag tot en met 27 april kan je weer zwieren, zwaaien, knuffels winnen en suikerspinnen eten. 'We hebben dit jaar een attractie van tachtig meter hoog. Dat is ongekend. Er heeft hier nog nooit zo'n hoge attractie gestaan', zegt Jan Vermolen van de Haagsche oliebollenbakkerij.
Ook is er dit jaar weer een prikkelarme middag. 'Dat is voor kinderen die niet tegen prikkels kunnen. Dus het geluid staat heel rustig en de verlichting is uit. De prikkelarme middag is zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Er is ook een invalidemiddag voor kinderen met een beperking, die mogen gratis de kermis op.'
Ook voor mensen met een Ooievaarspas is er iets geregeld. 'Die krijgen tussen 7 en 14 april bij elke attractie een euro korting', vertelt Jan in Bob Staat Op. Op zaterdagavonden is er ook live muziek. 'In het Tirolerdorp doen we op zaterdag Haagse avonden met Haagse zangers en artiesten.'
De kermis is dagelijks geopend van 13.00 tot 24.00 uur. Koningsnacht (26 april) van 13.00 tot 01.30 uur en op 27 april (Koningsdag) van 11.00 tot 24.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!