Uittips Den Haag: kunst voor het nieuwe strandseizoen, Rewire festival en kermis op Malieveld

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Bijna weekend! En met de paasdagen voor de deur is dat voor sommige mensen extra lang. Naast paaseieren zoeken, zijn er genoeg andere leuke dingen te doen dit weekend. We hebben de leukste uittips op een rij gezet.

Strandkunst

Met dit regenachtige weer kun je het je misschien niet voorstellen, maar dit weekend start het Haagse strandseizoen. De paviljoens en beachclubs zijn weer opgebouwd, het paasweekend is hét moment om weer neer te strijken bij het strand. En het wordt zaterdag en zondag nog lekker weer ook!
Een kunstwerk van Gerard ten Broek
Een kunstwerk van Gerard ten Broek © Gerard ten Broek
Om het seizoen in stijl te beginnen zal strandkunstenaar Gerard ten Broek zaterdag een kunstwerk creëren in het zand. Het wordt een patroon ter gelegenheid van het jubileum 125 jaar Escher. Het kunstwerk is rond 12.00 uur klaar en is te zien ter hoogte van Aloha Beachclub (Strand Noord 2b). Na 13.22 uur zal het weer langzaam vervagen door de opkomende zee.

Tentoonstelling Henry Moore in Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee pakt dit jaar uit met een overzicht van Henry Moore, de wereldberoemde Engelse kunstenaar (1898-1986). In de tentoonstelling, die vrijdag 7 april opent en tot 22 oktober te zien is, toont topstukken uit zijn oeuvre. Zoals iconische sculpturen en objecten.
De tentoonstelling focust op de invloed van de natuur op werk en de ontwikkeling die hij doormaakte als ambachtelijk beeldhouwer. Van het propaganderen van direct carving -ofwel beeldhouwen zonder voorbereidende schetsen en studies- tot het experimenteren met het gieten van lood en brons.
Tickets zijn te koop op de site van Museum Beelden aan Zee.

Pasen in de Bethlehemkerk

Als je wat meer stil wil staan bij Pasen, kun je terecht bij in de Bethlehemkerk aan de Laan van Meerdervoort. Er zijn kerkdiensten op donderdag, Goede Vrijdag en Eerste Paasdag (zondag). Op zondag is er ook een speciale stiltewandeling, tussen 8.00 en 9.15 uur, over de begraafplaats Oud Eik en Duinen.
We ontmoeten elkaar om 8.00 uur in de aula op de begraafplaats, horen daar het Paasevangelie, zingen een lied, wandelen in stilte, delen herinneringen aan geliefden, steken een kaars aan en zingen het ‘U zij de Glorie’. Rond 9.00 uur drinken we samen nog een kop koffie.

Kermis op Malieveld

De Koningskermis staat vanaf vrijdag weer op het Malieveld. Fonkelende lichtjes, spellen, suikerspinnen en natuurlijk snelle (en langzame) attracties: het is allemaal weer te beleven. De kermis is dit weekend dagelijks te bezoeken tussen 13.00 en 24.00 uur.
De naam Koningskermis is er niet voor niets: de kermis staat namelijk tot en met 27 april op het Malieveld.

Prikkelarm concert Rewire

Zachter geluid, gedempt zaallicht, geen lichtshow en een speciale stilteruimte. Het Rewire festival organiseert komende zondag 9 april een prikkelarm concert van Leslee Smucker in het Koorenhuis, een performer en componist die viool, stem, elektronica, film, poëzie en synthesizers gebruikt. 'Zo kunnen ook mensen die gevoelig zijn voor prikkels, genieten van de muziek.'
Tickets kosten 12 euro zijn op het moment van schrijven nog te koop op de site van Rewire festival. De deuren van het Koorenhuis openen om 13.00 uur, het concert start om 13.30 uur.
Voor het Rewire festival zelf zijn nog dagkaarten beschikbaar, de driedaagse kaarten zijn uitverkocht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!