Hockeyclub Wateringse Veld rouwt om speler (19) die omkwam bij tramongeluk

Bloemen op de plek van het ongeluk
Bloemen op de plek van het ongeluk © Omroep West
DEN HAAG - Hockeyclub Wateringse Veld rouwt om de dood van een 19-jarige speler uit Heren 1. De man uit Wateringen overleed zondagavond toen hij werd aangereden door een tram op de Laan van Wateringseveld ter hoogte van de Noordweg. 'We zijn bezig om dit verlies samen te verwerken,' laat voorzitter Igor Passchier weten. De vlaggen bij de Haagse hockeyclub aan de Leyweg hangen halfstok. Zo'n 600 meter verderop -op de plaats van het ongeluk- zijn bloemen neergelegd.
Het slachtoffer speelde in het eerste team van HC Wateringse Veld. De club laat weten dat alle wedstrijden en trainingen tot en met woensdag zijn afgelast in verband met het overlijden van de speler. 'Vanaf donderdag worden de trainingen weer hervat volgens schema, tenzij een team zelf een andere keuze maakt,' zo staat op de website van HCWV.
Het clubhuis aan de Leyweg is op trainingsdagen tot 21.00 uur geopend, laat de club weten. De vlaggen bij de ingang hangen halfstok en er is een herdenkingsplek gemaakt. 'In een van de teamkamers zal een herdenkingshoek worden ingericht. Voel je vrij en welkom om langs te komen.'
Vlaggen halfstok
Vlaggen halfstok © Omroep West
De 19-jarige Wateringer zat op de fiets toen hij werd geraakt door een tram op de Laan van Wateringse Veld. Hoe het ongeluk op de kruising met de Noordweg heeft kunnen gebeuren is niet bekend, daar doet de politie uitgebreid onderzoek naar. Inmiddels zijn er meerdere getuigen gehoord.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!