Tot 18 april geen treinen tussen Den Haag en Leiden

© Den Haag FM
DEN HAAG - Het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag rijdt tot zeker 18 april niet. De werkzaamheden aan het spoor na het ongeluk bij Voorschoten duren langer dan gehoopt, meldt ProRail.
Ook bij de NS is de prognose met een week verschoven naar 18 april. Eigenlijk zouden de treinen tot 11 april niet rijden.
ProRail meldt dat samen met aannemers is gekeken naar de omvang van de schade op het spoor bij Voorschoten. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat extra maatregelen nodig zijn voordat met de berging van de ontspoorde intercity kan worden begonnen. Het is nog niet duidelijk wanneer die trein kan worden weggehaald. Pas daarna kan de aannemer met de herstelwerkzaamheden aan het spoor beginnen.
ProRail laat weten dat de schade aan de bovenleiding, het spoor en het station Voorschoten groot is. Ook moet de ondergrondse bekabeling worden gerepareerd. De goederentrein en de kraanwagen van de aannemer zijn inmiddels weggehaald.

Omleidingen

Reizigers zullen dus langer gebruik moeten maken van omleidingen. 'Maak gebruik van de Haagse tram tussen Den Haag Centraal, Den Haag Laan v NOI en Den Haag Mariahoeve', adviseert de NS afgelopen dinsdag.
Er rijden stopbussen tussen Den Haag Centraal, Den Haag Laan v NOI, Den Haag Mariahoeve, Voorschoten, De Vink, Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw Vennep en Hoofddorp. Tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal zijn snelbussen ingezet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!