IJscoman Moes getroffen door herseninfarct

Moes Pekdemir is een bekende verschijning op het Binnenhof
Moes Pekdemir is een bekende verschijning op het Binnenhof © Den Haag FM
DEN HAAG - De bekende ijscoman Moes Pekdemir is getroffen door een herseninfarct. Dat heeft Richard de Mos maandag bekendgemaakt. Moes was lijstduwer bij de partij Hart voor Den Haag.
Moes (67) is een bekend gezicht in Den Haag. Al meer dan 45 jaar verkoopt hij, vaak samen met zijn zoon, ijs op het Binnenhof. En vorig jaar maakte hij zelfs een klein politiek uitstapje door als lijstduwer van Hart voor den Haag mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Richard de Mos laat op social media weten van zijn zoon het 'waardeloze nieuws' gehoord te hebben. 'Deze iconische figuur van het Binnenhof en omgeving, onze lijstduwer bij de GR2022, is getroffen door een zwaar herseninfarct. Beterschap Moes', schrijft de fractievoorzitter van Hart voor Den Haag.

Uitdagingen

De afgelopen jaren kwam Moes meermaals in het nieuws. Zo ontstond er in 2020 een relletje omdat de iconische ijscoman niet meer in de binnenstad zou mogen staan vanwege de ouderwetse vervuilende tweetaktmotoren in zijn ijskarren. 'De bekendste ijscoman van Nederland zit in zak en as', verklaarde Hart voor Den Haag. Uiteindelijk kreeg hij daar toch groen licht voor omdat meerdere politieke partijen in de gemeenteraad voor hem in de bres sprongen.
De grootschalige verbouwing van het Binnenhof vormde een nieuwe uitdaging voor Moes. Het sluiten van die locatie zorgde ervoor dat hij geen plek meer had om ijs te verkopen. De alternatieve plek aan de Hofvijver die hij daarop koos, zorgt nog steeds voor gedoe met de handhaving.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!