Acht zalen met ruim 1.400 relaxstoelen, megabioscoop Ypenburg gaat donderdag open

© Pathé
DEN HAAG - Er zijn ruim 1.400 stoelen verdeeld over acht zalen en vanaf donderdag kan je er eindelijk een film gaan kijken. Na jaren van plannen en werkzaamheden (die door de coronaperiode stil kwamen te liggen) gaat de nieuwe vestiging van bioscoop Pathé donderdag open. 'Den Haag Ypenburg is een stadsdeel in ontwikkeling en zal de komende jaren nog verder groeien, en is daarmee de perfecte locatie voor deze hypermoderne bioscoop', zegt Jacques Hoendervangers van Pathé.
'Net zoals de inwoners van Den Haag en omgeving hebben wij enorm uitgekeken naar de opening van Pathé Ypenburg. Ondanks de bewogen afgelopen jaren zijn wij doorgegaan met de bouw, want we vinden het belangrijk om te blijven investeren in onze bioscopen, en zo filmliefhebbers in heel Nederland te voorzien van een leuk en comfortabel filmuitje. Dankzij de Relax Seats in het gehele theater wordt een bioscoopbezoek aan Pathé Ypenburg nog meer een beleving.'
De nieuwe vestiging van Pathé is de vierde in onze stad en de dertigste in het land. De bioscoopketen heeft al meerdere vestigingen in onze stad: op Scheveningen, aan het Spui en aan het Buitenhof. The Super Mario Bros. Movie is donderdagmiddag de eerste film die te zien zal zijn in Ypenburg. Burgemeester Jan van Zanen zal zal op 11 mei de bioscoop officieel openen.

Elektrisch verstelbare stoelen

De bioscoop aan de Guldenlaan heeft 1.442 zogenoemde Relax Seats, een elektrisch verstelbare stoel met tafeltje, in haar zalen en alle acht zalen zijn rolstoeltoegankelijk. Naast de films die er gekeken kunnen worden is er ruimte voor evenementen en specials, zoals een 50PLUS Bios en theatervoorstellingen. Ook kunnen er congressen en presentaties plaatsvinden. Daarnaast opent arcadehal Sir Winston Fun & Games donderdag tegelijkertijd haar deuren.
© Pathé
'De bioscoop zorgt in dit jongste stadsdeel voor meer levendigheid en nieuwe uitgaansmogelijkheden dichter bij huis. Daarmee wordt de aantrekkelijkheid van Ypenburg verder vergroot', zegt stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal (VVD). 'Als voorvechters van toegankelijkheid zijn wij als stadsbestuur bovendien erg blij dat de bioscoop en alle zalen toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel.'
De komst van een bioscoop in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg stond lang op de planning. In eerste instantie kwam het Belgische Euroscoop, in 2015, met een plan voor een bioscoop. Ondanks verzet kwam er toestemming en zou de bioscoop in 2019 opengaan. Het bedrijf is opgegaan in Pathé en komende donderdag neemt zij de nieuwe bioscoop in het stadsdeel in gebruik.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!