Vijf tieners aangehouden na straatroven en mishandeling

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Vijf tieners zijn dinsdag door de politie aangehouden omdat ze verdacht worden verschillende straatroven te hebben gepleegd. Daarnaast worden ze verdacht van openlijke geweldpleging. Twee jongens van 14 uit Den Haag werden in hun woning aangehouden. Dat gebeurde ook bij twee jongens van 15 jaar oud, zij komen uit Voorburg en Monster. Een vijfde verdachte uit Den Haag, een 12-jarige, is zelf naar het bureau gekomen.
De jongens worden ervan verdacht op zondag 15 januari bij de tramhalte bij Hollands Spoor een 13-jarige jongen uit Den Haag te hebben beroofd van zijn tas. twee dagen later was het weer raak. Toen werd op dezelfde plek een man van 20 beroofd. Op donderdag 2 februari werd een 14-jarige Hagenaar door meerdere jongens mishandeld op de Hobbemastraat. Die mishandeling werd gefilmd en gedeeld op sociale media.
De berovingen en de mishandeling werd in een wisselende samenstelling gedaan, meldt de politie. Ze kwam de tieners op het spoor dankzij camerabeelden. Vier van de jongens werden in hun woning opgepakt, een vijfde verdachte kwam zelf naar het bureau. Nadat de jongens dinsdag werden aangehouden zijn de woningen doorzocht en werden verschillende spullen in beslag genomen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar andere verdachten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!