Uittips Den Haag: historische trekvaartdag, musical Aïda en gin & rum festival

© Gin en Rum Festival
DEN HAAG - Of je nou van musicals houdt, graag naar een gin-festival gaat of juist liever naar een literatuurfestival. Er is weer genoeg te doen in Den Haag dit weekend. We hebben de leukste tips op een rij gezet.

Historische Trekvaartdag

De geschiedenis van de trekvaart in Den Haag, Leiden en Leidschendam-Voorburg ontdek je zaterdag 15 april. Dan vindt de Historische Trekvaartdag plaats. De dag verbindt steden en locaties langs de Zuid-Hollandse trekvaarten: waterwegen die werden aangelegd voor trekschuiten, deze boten werden langs de kant voortgetrokken door paarden.
Je kunt tijdens deze dag op gratis pendelboten stappen en een kijkje nemen bij bijvoorbeeld het Haags Historisch Museum, het Haags Buitenmuseum en de Binckhorst. Bekijk hier het hele programma.

Musical Aïda in het Circustheater

Musicalliefhebbers kunnen weer terecht in het Circustheater, waar sinds deze week de wereldberoemde musical Aïda draait. De show ging gisteren in première en dit is dus het eerste weekend dat het te zien is. De officiële wereldpremière van deze versie is pas 23 april, maar voor die tijd kun jij dus al geweest zijn.
De musical neemt je mee naar het Egypte van de farao's en vertelt een aangrijpend verhaal over macht, liefde en verraad. De bekroonde muziek is van Elton John en Tim Rice.
Voor de voorstellingen van zaterdag 15 en zondag 16 april (om 20.00 uur) zijn nog tickets te verkrijgen op de site van Stage Entertainment.

Literatuurfestival Winternachten

Het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag vindt zondag 16 april plaats in het Theater aan het Spui. Het motto van deze 28e editie is 'All the World's a Book'. Schrijvers en dichters bespreken actuele thema's zoals de naderende herdenking van 150 jaar afschaffing slavernij in Suriname en de Antillen.
Het hele programma en informatie over tickets vind je hier.

Knaagdierendag in Avonturia

Zaterdag en zondag zijn de Knaagdierendagen in Avonturia de Vogelkelder. Daar leer je alles over knaagdieren en konijnen. Je kunt er vragen stellen, of je eigen knaagdier op de foto laten zetten door een dierenfotograaf.
© Avonturia de Vogelkelder

Gin & Rum Festival

Gek op gin, rum, of allebei? Dan moet je zaterdag in de Grote Kerk zijn, waar het Gin & Rum Festival plaatsvindt. Je kan er meer dan 100 verschillende soorten gin en rum proeven, maar er zijn ook games, een silent disco, divers entertainment en je kan wat te eten kopen om een bodempje te leggen.
Het festival is van 15.00 tot 22.00 uur. Een entreeticket koop je hier en is inclusief proefglaasje en cocktailglas en natuurlijk het onbeperkt proeven van gin en rum. Je kunt ook een ticket kopen voor speciale workshops die gegeven worden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!