Deel Tweede Kamer ontruimd om pakketje met cadeautje voor Wilders

© Regio15
DEN HAAG - Diverse commissiezalen op de begane grond in de Tweede Kamer zijn donderdag aan het begin van de middag kortstondig ontruimd. Het was loos alarm, meldt een beveiliger. Volgens PVV-leider Geert Wilders was een verdacht pakketje voor hem bezorgd.
Een voorzitter van een commissiezaal die werd ontruimd, zei dat er een 'in een aanpalende zaal een calamiteit was'. Volgens een medewerker waren ook de postkamer en het magazijn ontruimd. Er zou een verdacht pakketje zijn gevonden in de postkamer.
Geert Wilders laat op Twitter weten dat iemand hem een stoffen kat als deurstopper toestuurde. De beveiliging maakte de kat open om te checken of er niks geks mee was.
Een woordvoerder van de Tweede Kamer wilde niks kwijt over het gebeuren. De politie is aanwezig en wilde ook niks zeggen. Het Team Explosieven Veiligheid was aanwezig om onderzoek te doen.

Vaker verdachte pakketjes

Slecht een deel van het complex was ontruimd. In andere commissiezalen in de Kamergebouw gingen de debatten, briefings en gesprekken gewoon door. De grote publieksingang bleef ook open. Verder was een restaurant nog in bedrijf en werden ook schoolbezoeken voortgezet.
In het verleden zijn er vaker verdachte pakketjes in of rond de Tweede Kamer gevonden. Dat was altijd loos alarm.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!