Spuigasten: Marieke van Doorn, Janneke Holman en Kavita Parbhudayal

Marieke van Doorn, Janneke Holman en Kavita Parbhudayal
Marieke van Doorn, Janneke Holman en Kavita Parbhudayal
DEN HAAG - Zaterdag zetten we in Spuigasten het gesprek vort over de politieke cultuur in Den Haag. Dit doen we met raadsleden Marieke van Doorn en Janneke Holman. Ook te gast is wethouder Kavita Parbhudayal, met haar gaan we in gesprek over de plannen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.
Met Marieke van Doorn, fractievoorzitter van D66, en Janneke Holman, fractievoorzitter van de PvdA, gaan we in gesprek over de Haagse Gemeenteraad. Dit doen we als vervolg op de uitzending van vorige week. Toen waren Robert Barker en Nur Icar, twee raadsleden uit de oppositie, te gast en zij uitte zich vrij negatief over de politieke cultuur die er heerst in Den Haag. De relatie en samenwerking tussen oppositie en coalitie is volgens hen niet goed en er heerst een taboe op de eigen mening van raadsleden. Marieke en Janneke, beiden uit de coalitie, gaan hierop in. Hoe vinden zij dat het is gesteld met de politieke cultuur in de stad?
In de tweede helft is te gast wethouder Kavita Parbhudayal. Zij presenteerde deze week de nieuwe plannen van de gemeente om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt meer toegang te geven. Zo komt er voor de komende jaren 30 miljoen euro extra beschikbaar om zo’n 1600 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een baan.
Columnist Marcel Verreck is er om zoals altijd Spuigasten af te sluiten.  
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!