8,7 miljoen euro extra vrijgemaakt voor wijkaanpak actiegebieden

© Valerie Kuypers
DEN HAAG - Er wordt 8,7 miljoen euro extra geïnvesteerd om de leefbaarheid in vier specifieke actiegebieden te verbeteren. Het gaat om Kaapseplein en directe omgeving (Transvaal), Weimarstraat/Beeklaan en de Zevensprong (Regentesse- en Valkenboskwartier), Duindorp en Jan Luykenlaan/Van Baerlestraat (Moerwijk)
In sommige stadswijken staat volgens de gemeente de leefbaarheid onder druk. Bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud, overbewoning, afval, onveiligheid en de kwetsbare sociale positie van inwoners.
Door de complexe uitdagingen in de vier genoemde wijken, is de gemeente twee jaar gestart met de 'Aanpak Prioritaire Gebieden'. 'Die aanpak heeft in de vier genoemde gebieden inmiddels tot de eerste concrete en zichtbare resultaten geleid.' Om dat door te zetten, is nu extra geld vrijgemaakt. Het gaat om 7,1 miljoen euro op basis van de afspraak in het coalitieakkoord 2022-2026 plus 1,6 miljoen euro aan eerder begroot, maar nog niet uitgevoerd werk.
Er zijn meer gebieden in de gemeente die extra aandacht krijgen: zo is er het actieplan Scheveningen en wordt deze week actieplan Laak gelanceerd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!