Subsidie voor initiatieven om Binnenhof boost te geven: 'Omgeving moet levendig blijven'

Binnenhof wordt verbouwd
Binnenhof wordt verbouwd © Den Haag FM
DEN HAAG - Rondvaarten op de Hofvijver, een podium voor Jazz in de Gracht en tijdreizen met Huygens. De gemeente heeft 150.000 euro subsidie toegekend aan zeven initiatieven die eraan moeten bijdragen om de binnenstad aantrekkelijk te houden tijdens de renovatie van het Binnenhof. 'Voor de hele binnenstad is het belangrijk dat het een leuke plek blijft', zegt wethouder Saskia Bruines (Economie) in Bob Staat Op.
De renovatie van het Binnenhof gaat nog zeker tot 2028 duren. Dat heeft grote gevolgen voor bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad. 'Mensen kwamen speciaal voor het Binnenhof', zegt wethouder Bruines in Bob Staat Op. 'Gelukkig zijn de gevels nog goed te zien. Maar extra activiteiten zorgen ervoor dat het levendig en leuk blijft.'
Daarom is de 150.000 euro subsidie toegekend aan initiatieven die dit jaar plaatsvinden. Er zijn daar 26 ideeën voor ingediend, waarvan er zeven zijn uitgekozen. Het gaat om drie uitbreidingen van bestaande evenementen (Prinsjesfestival, Jazz in de Gracht en de Royal Christmas Fair), drie nieuwe evenementen en de ontwikkeling van een Virtual Reality app over de historie van de binnenstad.

Aantrekkelijk en leefbaar

Zeker omdat de verbouwing langer duurt, is het volgens de wethouder belangrijk om de omgeving aantrekkelijk en leefbaar te houden. 'Dat is een gezamenlijke opdracht, ook voor het Rijksvastgoedbedrijf. Je ziet dat zo'n verbouwing veel energie kost, ook vanuit hun kant, maar we blijven er wel op wijzen dat ze ook een verplichting hebben mee te denken over de omgeving.'
In totaal maakt de gemeente dit jaar 500.000 euro vrij om te investeren in de aantrekkelijkheid van de omgeving. Deze subsidie is daar onderdeel van.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!