Treinverkeer tussen Den Haag en Leiden pas 21 april hervat

Een intercity op Den Haag Centraal
Een intercity op Den Haag Centraal © NS
DEN HAAG - Het treinverkeer tussen Den Haag en Leiden wordt pas op 21 april hervat. Dat is drie dagen later dan gepland. Het herstellen van het spoor na het ongeluk bij Voorschoten duurt langer dan gehoopt, meldt ProRail.
Het is al de tweede keer dat de prognose verschoven wordt. Het was eerst de bedoeling dat de treinen langs station Voorschoten 11 april weer zouden rijden, dat werd daarna bijgesteld naar 18 april.
ProRail laat weten dat de schade door het ongeval bij Voorschoten inmiddels volledig in kaart is gebracht en dat die groter is dan was voorzien. 'Daarom hebben we meer tijd en personeel nodig. Het tekort aan specialistisch bovenleidingpersoneel speelt hierbij mee. Er moet 3 kilometer bovenleiding opnieuw bevestigd worden.'
Vorige week dinsdag botsten een vrachttrein en vervolgens een intercity op een spoorkraan en brokstukken daarvan. De bestuurder van de kraan kwam om het leven, tientallen mensen raakten gewond.

Omleidingen

Reizigers zullen dus langer gebruik moeten maken van omleidingen. 'Maak gebruik van de Haagse tram tussen Den Haag Centraal, Den Haag Laan v NOI en Den Haag Mariahoeve', adviseerde de NS eerder.
Tussen Leiden Centraal en Den Haag Mariahoeve rijden stopbussen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!