IJscoman Moes nog steeds op ic: 'Afwachten hoe hij gaat en kan herstellen'

Moes Pekdemir is een bekende verschijning op het Binnenhof
Moes Pekdemir is een bekende verschijning op het Binnenhof © Den Haag FM
DEN HAAG - IJscoman Moes ligt nog steeds op de intensive care. 'Hij ligt helaas nog kritiek op de ic en kan geen bezoek ontvangen. Wij wachten ook af in hoeverre Moes zich gaat en kan herstellen', laat de familie via Hart voor Den Haag weten.
De bekende Haagse ijscoman werd vorige week getroffen door een herseninfarct. Het nieuws hakte er bij veel mensen die hem kenner behoorlijk in. 'Wereldvent is het. Altijd in voor een praatje en een dolletje', zegt Kamil Koca. Een Haagse topper, dat is Moes volgens Michel Boerboom: 'Je bent een strijder, dus kom op kerel. Je tweetakt ijswagentjes zijn en waren je leven.'
De familie is blij met alle hartverwarmende reacties. 'Dit bracht velen liefdevolle en medelevende reacties teweeg. Hier willen wij, de familie iedereen heel erg voor bedanken.'
De ijscoman mag geen bezoek, en op de ic mogen ook geen bloemen ontvangen worden. Maar de familie geeft via Hart voor Den Haag aan dat kaarten gestuurd kunnen worden naar de intensive care-afdeling van het Reinier de Graafziekenhuis in Delft ovv S. Pekdemir.

Bekendheid in Den Haag

De 67-jarige Moes Pekdemir is een bekendheid in Den Haag en omstreken. Al meer dan 45 jaar verkoopt hij, vaak samen met zijn zoon, ijs op het Binnenhof. En vorig jaar maakte hij zelfs een klein politiek uitstapje door als lijstduwer van Hart voor den Haag mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
De afgelopen jaren kwam Moes ook meerdere keren in het nieuws. Zo ontstond er in 2020 een relletje omdat de iconische ijscoman niet meer in de binnenstad zou mogen staan vanwege de ouderwetse vervuilende tweetaktmotoren in zijn ijskarren. Uiteindelijk kreeg hij daar toch groen licht voor omdat meerdere politieke partijen in de gemeenteraad voor hem in de bres sprongen.
De grootschalige verbouwing van het Binnenhof vormde een nieuwe uitdaging voor Moes. Het sluiten van die locatie zorgde ervoor dat hij geen plek meer had om ijs te verkopen. De alternatieve plek aan de Hofvijver die hij daarop koos, zorgt nog steeds voor gedoe met de handhaving.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!