Tram 16 is nu tram 17: werkzaamheden haltes tussen centrum en Scheveningen bijna af

© HTM
DEN HAAG - Na een lange periode zijn de werkzaamheden van tramlijn 16 zo goed als klaar. Een jaar lang reed de tram niet van het centrum naar het Statenkwartier. De haltes werden aangepast voor de nieuwe brede tram. Voorheen reed tram 16 op dat traject, nu is dat tram 17 geworden.
Nu de werkzaamheden zijn afgerond worden de nieuwe sporen, bovenleidingen en halten getest. De komende tijd moeten op verschillende locaties nog wel aan stoepen en parkeervakken worden gewerkt. Het testen begint op 24 april.
De nieuwe rood-witte tram vervangt de rood-beige tram op het traject tussen het centrum en Scheveningen. De tram rijdt nu nog niet via de Torenstraat en de Zoutmanstraat. Op 8 juli begint de zomerdienstregeling, dan rijdt tram 17 weer de normale route van Wateringen, via het Centrum naar Scheveningen.

Tram met lage vloer

Verkeerswethouder Anne Mulder (VVD) is blij met de aanpassingen. 'Het is belangrijk dat ons openbaar vervoer toegankelijk is voor iedereen. Door de invoering van de nieuwe lagevloertrams kunnen ook mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen makkelijk instappen.'
De wethouder erkent dat de werkzaamheden ook behoorlijk wat overlast geven voor bewoners en ondernemers. 'Dit is helaas niet te voorkomen, maar als gemeente moeten we blijven communiceren over de werkzaamheden en de gevolgen goed duidelijk maken', zegt hij.
In 2025 en 2026 worden ook tramlijnen 6 en 12 vernieuwd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!