Theaterschool Rabarber start crowdfunding voor betere toekomst: 'Willen nieuwe doelgroep bereiken'

© Rabarber
DEN HAAG - Theaterschool Rabarber is een crowdfunding begonnen om hun school toekomstbestendig te maken. Onlangs kregen ze financiële hulp van de gemeente, omdat de school het zelf bijna niet meer redde. Maar ze willen zelf ook wat doen. 'We willen graag een nieuwe doelgroep bereiken', zegt Leontine van Vlerken in Bob Staat Op.
Kinderen vanaf 7 jaar leren op theaterschool Rabarber toneelspelen en theater maken. Ook heeft ze educatieve programma's én is het een springplank voor nieuwe talenten: Bas Muijs, Georgina Verbaan, Bo Maerten en Scott Beekhuizen (Prins S. en De Geit) zaten allemaal op de theaterschool.
Het scheelde niet veel of het doek leek te vallen voor de school. Maar Rabarber krijgt nu van de gemeente een extra subsidie van 150.000 euro. En dat hebben ze hard nodig, vertelt Leontine. 'We hebben last waar de hele culturele sector last van heeft, zoals schade door corona, de huidige prijsstijgingen en de cao. Het werd heel lastig.'

Toekomst

Daarom komt het geld van de gemeente als geroepen. 'Dat is ongelofelijk belangrijk en we zijn er heel blij mee.' Maar de theaterschool wil ook zelf investeren voor de toekomst. Daarom is Rabarber een crowdfunding begonnen.
Een van de dingen waar ze het geld voor gaan gebruiken is het vergroten van hun doelgroep. 'We horen van ouders dat ze graag willen dat Rabarber dichterbij hun in de buurt zou zitten. Jullie zitten te ver weg zeggen ze.' Daarom wil de theaterschool kijken naar andere locaties waar ze terechtkunnen. 'Dat doen we nu wel incidenteel, maar we willen het structureler maken.'

Geld

Ook wil de school onderzoeken of ze meer kunnen verdienen met hun huidige locatie aan de Bilderdijkstraat. 'Hoe kan je de locatie beter benutten en hoe kunnen we de kantine beter laten functioneren.' Om daar een goed plan voor te maken is er onderzoek en geld nodig.
Dat Rabarber blijft bestaan is volgens Leontine harstikke belangrijk. 'De sport claimt dat ze kinderen fysiek fit maken. Bij ons is het de mentale gezondheid. Kinderen worden heel sociaal en communicatief. De ontmoeting tussen kinderen staat centraal, dat is heel leuk en nuttig.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!