Museumkwartier krijgt volgende maand opnieuw opgeblazen kunstwerken

Een van de kunstwerken van vorig jaar
Een van de kunstwerken van vorig jaar © Simon Fritschij
DEN HAAG - Ook dit jaar zullen er weer opgeblazen kunstwerken in de stad te zien zijn. Vanaf vijf mei zijn er vijf nieuwe, tijdelijke kunstwerken in het Museumkwartier te zien.
De kunstwerken voor BlowUp Art Den Haag komen te staan bij de Berlage Kiosk, de Hofvijver, de zijgevel van Het Nationale Theater - de Koninklijke Schouwburg, de uitgang van de parkeergarage Museumkwartier aan het Tournooiveld en het schelpenpad langs de Lange Vijverberg. Ze zijn ontworpen door een aantal internationale kunstenaars, designers en architecten.
De tijdelijke kunst is gemaakt door Paul Cournet (FR/NL), Steve Messam (UK), Raw Color (D/NL), Lambert Kamps (NL) en Yamuna Forzani (IT/UK/NL).

'Groene puisten'

Vorig jaar riepen de kunstwerken weerstand op. 'Wie heeft verzonnen om één van de oudste en meest iconische gebouwen met groene puisten te ontsieren? Om nog maar te zwijgen over de viesgroene halsband om de Vader des Vaderlands', twitterde ChristenUnie-SGP fractievertegenwoordiger Simon Fritschij erover. Dit jaar lijkt Fritschij positiever te zijn: 'Zin in!', twittert hij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!