Statenkwartier heeft meeste miljoenenwoningen van Nederland

Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier | Foto ter illustratie: Den Haag FM
Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier | Foto ter illustratie: Den Haag FM
DEN HAAG - Het Statenkwartier is de buurt met de meeste miljoenenwoningen van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Calcasa. Ook de Vogelwijk staat in de top 5. In Den Haag staan in totaal bijna 11.000 miljoenenwoningen. De duurste straat van Nederland is de Konijnenlaan in Wassenaar.
In het Statenkwartier staan ruim 1.400 miljoenenwoningen. 'Opvallend is dat de gemiddelde vierkante meterprijs in de wijk met 5.900 euro relatief laag is ten opzichte van andere buurten met veel miljoenenwoningen', schrijft Calcasa. Dat komt doordat er in de wijk ook veel woningen met lagere woningwaarde staan. In de Vogelwijk staan zo'n 1.000 miljoenenwoningen.
Het aantal miljoenenwoningen is in 2022 opnieuw toegenomen, waardoor Nederland inmiddels bijna 200.000 miljoenenwoningen telt. Het aantal miljoenenwoningen stijgt al sinds 2013, al is het tempo wel afgevlakt in het afgelopen jaar, aldus Calcasa.
Frankenslag in het Statenkwartier | Foto ter illustratie: Den Haag FM
Frankenslag in het Statenkwartier | Foto ter illustratie: Den Haag FM

Duurste straat in Wassenaar

Amsterdam is de gemeente met de meeste miljoenenwoningen van Nederland. In de hoofdstad staan iets meer dan 20.000 woningen van een miljoen of hoger. Daarna volgt Den Haag (11.000). In De gemeenten Rotterdam, Utrecht en Gooise Meren hebben iets meer dan 5.000 miljoenenwoningen.
De duurste straat ligt wederom in Wassenaar. In de Konijnenlaan is een woning gemiddeld 3,3 miljoen euro waard.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!