Lotte en haar team zeilen wedstrijd op zee: 'Niet iedereen heeft het binnen kunnen houden'

Eigen foto
Eigen foto
DEN HAAG - Een week lang strijden studenten deze week op zee tijdens het grootste zeilevenement van Europa. Lotte van Geloven van de Haagse Hogeschool zit op een van de zeilschepen. 'Niet iedereen heeft het binnen kunnen houden', vertelt Lotte in Bob Staat Op.
De Race of the Classics is een groot zeilevenement waarbij een week lang negen schepen het tegen elkaar opnemen. 'Zowel in het beste kunnen zeilen als in wie de mooiste plaatjes op sociale media kan posten en de mooiste outfits op feestjes heeft', vertelt Lotte.
Eigen foto
Eigen foto

Achtbaan

De eerste dag begon niet heel goed voor het Haagse team. 'Vanaf Rotterdam zijn we richting Scheveningen gaan varen met het idee om daar wedstrijden te gaan varen', vertelt Lotte. Maar vanwege de wind en de hoge golven zijn meerdere teamleden ziek geworden.
'Het voelt een beetje als een achtbaan, dus ook niet iedereen heeft het binnen kunnen houden'. Gelukkig lagen ze 's avonds weer in de haven, maar vanwege de mist hebben ze nog geen wedstrijden kunnen varen, 'De boten waren niet goed meer te zien, dus dat werd een beetje gevaarlijk'.

Onvoorspelbaar

Het verloop van de race is voor de teams onvoorspelbaar. 'Het ligt heel erg aan het weer, de wind en de keuze die de organisatie maakt'. Ze weten pas in de ochtend wat het plan is voor de komende dag en daardoor kan het lastig zijn om je voor te bereiden. 'Maar de schippers bereiden zich sowieso voor en daarna gaan we met het team en de schippers praten over wat de eventuele tactieken zijn', aldus Lotte.
De sfeer tussen de studenten aan boord zit wel goed. De studenten hebben het onderling goed naar hun zin. 'In ons team is het hartstikke gezellig. Iedereen zit nu lekker met elkaar met muziek aan het ontbijt, vertelt Lotte. De teams gaan komende week met elkaar de strijd aan om verschillende prijzen te kunnen winnen. Het Haagse team staat hoog op de lijst voor de mediaprijs. Of ze deze of een van de andere prijzen daadwerkelijk binnen gaan slepen, wordt nog spannend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!