Kat in mandje achtergelaten in tram 17

© Dierenambulance
DEN HAAG - In tram 17 is vorige week zondag een kat achtergelaten in een reismandje. 'Hij is erg angstig en het leek alsof de kat voor het eerst buiten was', schrijft de Dierenambulance op Instagram. Het dier is naar het Haags Dierencentrum gebracht.
Een conducteur ontdekte de kat op 9 april rond 16.00 uur en gaf het dier aan de trambestuurder. De Dierenambulance heeft het beestje opgehaald bij de laatste halte in Wateringen.
'De kat is tussen de twee en vier jaar oud. In het mandje zaten een dekentje en een plastic zakje voer', schrijft de Dierenambulance. De kat is naar het Haags Dierencentrum gebracht, 'waar goed voor hem wordt gezorgd en hij hopelijk snel een goed huisje vindt'.
Dierenambulancemedewerker John haalt de kat op
Dierenambulancemedewerker John haalt de kat op © Dierenambulance

Andere oplossingen

De Dierenambulance benadrukt dat er 'altijd betere oplossingen zijn dan een dier zomaar te dumpen of ergens achter te laten. Neem contact op met het dichtstbijzijnde dierenasiel of dierenopvang. Zij denken heus met je mee'.
Heb jij iets gezien in de tram ter hoogte van de Loevesteinlaan? Of weet je meer over deze kat? De dierenpolitie is op zoek naar getuigen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!