Treinverkeer tussen Den Haag en Leiden gaat donderdag weer rijden

Een intercity op Den Haag Centraal
Een intercity op Den Haag Centraal © NS
DEN HAAG - Het treinverkeer kan donderdag weer langs station Voorschoten rijden, dat meldt ProRail. Dat is een dag eerder dan verwacht. Oorspronkelijk was de verwachting dat het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag dinsdag weer kon worden hervat. De bedoeling is dat komende donderdag de eerste trein met reizigers om 05.10 uur weer over het spoor bij Voorschoten rijdt.
Het herstellen van het spoor na het ongeval met twee treinen en een bouwkraan, waardoor een persoon om het leven kwam, duurde evenwel langer dan verwacht. Maar dat is dus nu alsnog een dag eerder klaar.
ProRail meldt dat onder meer het spoor is vernieuwd, veiligheidssystemen opnieuw zijn geplaatst en getest en dat de bovenleiding is hersteld. Ook zijn de kapotte dwarsliggers vervangen.
Uit het feitenrelaas van ProRail kwam naar voren dat de kraan te vroeg, te dichtbij of op het spoor is beland. Daardoor is de goederentrein tegen de kraan aangereden. Niet veel later reed de reizigerstrein op de wrakstukken van de kraan, zo stelt ProRail. De bestuurder van de kraan kwam om het leven, tientallen mensen raakten gewond.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!